HTML

Willkommen in Bonn. Köln/Bonn.

Friss topikok

  • Kriszti05: Szia Moncsi! Örülök, hogy megtaláltad az oldalt!:) Igen, tényleg csak arról van szó, hogy nem akar... (2010.12.07. 22:22) Még élek:)
  • Kriszti05: Köszönöm szépen a felvilágosítást! :) Nálam az matekból sosem árt... (2010.10.16. 21:04) Tanulás, ismerkedés, hideg idő..

Linkblog

2010.10.23. 19:40 Kriszti05

Jönnek a tanulós hétköznapok..hüpp

A következő hét hétfőn (két hét után!) megvolt a kollégium bemutatása az újoncoknak. Megtudtuk, hol lehet teázni, vasárnap este szendvicset venni, ha a városban elfelejtettünk volna a hétvégére bevásárolni, van ping-pong meg csocsó terem (ezek pontos helyére már nem emlékszem, az alagsori folyosók kissé kanyargósak.. Pedig jó lenne vissza találniJ)

És a legfontosabb, hogy hol tudunk mosni. Azt hogy hogyan, azt nem mutatták be, pedig azokat a gépeket elnézve, a legtöbb embernek az fog gondot okozni (legtöbb ember = én).

 

Az elmaradhatatlan „Hogyan gyűjtsük a szemetet szelektíven?” bemutató után egy sokkal kellemesebb állomáshoz érkeztünk:

 

Megcsodáltuk (és ezt használatba is vettük) azt a helységet, ahol a diáksereg alkohollal nyugtathatja meg magát egy fárasztó nap után/előtt/közben. Ja, és táncolni is lehet.. Szóval van egy saját külön bejáratú klubunk is, ami jó, mert az éjszakai busszal hazautazni fél óráig tart, és a buszok csak óránként járnak. Tarka feeling.

 

Csütörtökön volt az úgynevezett közgazdasági Fachschaft (Diákegylet, egyfajta érdekképviselet, HÖK-szerűség) nyílt, angol nyelvű ülése, ahova néhányan elmentünk, hátha csatlakozni szeretnénk. Nem volt rossz, ők felelősek nemcsak a közgazdász hallgatók érdekképviseletéért, hanem sok programot is szerveznek, hogy jó közösség legyen a hallgatókból. Jó kis szervezetnek tűnik, de nem hiszem, hogy a tanulás és munka mellett lenne rá időm. Örülök, hogyha a már megszervezett programokra jut időm és energiám elmenni.

 

A gyűlés után benéztünk az első éveseknek az egyetem kastély épületében szervezett buliba is, de az aznapi suli meg megbeszélés után már nem bírtuk sokáig ropni. A péntek volt a legjobb, mert az egyetlen mikro előadás, ami lett volna, az is elmaradt, úgyhogy csak kora délután összeültem a csoportommal megbeszélni a közös házi feladatot, ami kb. 3 órán keresztül eltartott. Itt minden tantárgy a bizonyításokról szól. Matekon azt bizonyítgatjuk, hogy gyök2 az miért irracionális, mikrón a konvexitást, meg a preferenciák tulajdonságait kell bizonygatni, és ez egy kicsit sok. De reménykedem benne, hogy jó csapatmunkával megoldható.

 

Péntek este bowlingozni mentünk, én és egy másik lány csak a koktélok mellől figyeltünk, amúgy is kicsit zsúfolt volt a pálya a többiektől. Utána egy újabb helyet fedeztünk fel, nevezzük bárnak, ahol még egy darabig lehetett inni meg beszélgetni. Én szívesen táncoltam is volna, de sajna ott nem volt erre lehetőség. A pulton táncoláshoz meg nem elég egy Martini ereje…

 

A hétvégén azt hiszem a házikat fogom megoldani, illetve vasárnap lesz itt Tannenbuschban egy bolhapiac, azt megnézem, hátha szert teszek valami kincsre. Olcsó szőnyeg, asztali lámpa jó lenne.

 

Igyekszem majd még fényképeket csinálni, és feldobni vele az oldalt!

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://krisztiinbonn.blog.hu/api/trackback/id/tr232393796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása